'It Skriuwersboun' in debat met politici

LEEUWARDEN - Donderdag 14 februari, ruim een maand voor de provinciale statenverkiezingen van 20 maart, gaat 'It Skriuwersboun' in gesprek met vijf lijsttrekkers over het belang van de Friese literatuur.

De schrijvers vinden dat de Friese literatuur in het cultuurbeleid onvoldoende tot z'n recht komt. "Om dy reden wolle wy, de skriuwers, de politisy de skientme fan 'e literatuer meijaan en harren freechje om dat mei te nimmen yn it kommende, nije kolleezjeprogram. Want: sûnder literatuer gjin Frysk!" vindt It Skriuwersboun (bond van vooral Friestalige schrijvers).

De bijeenkomst is in Tresoar in Leeuwarden. De vijf lijsttrekkers zijn: Klaas Kielstra (VVD), Johannes Kramer (FNP), Marijke Roskam (PvdA), Michiel Schrier (SP) en Matthijs Sikkes van den Berg (GrienLinks). De discussie wordt geleid door schrijver en oud-politicus Willem Verf. Het debat wordt afgewisseld door poëtische voordrachten van Elske Kampen en Lida Dykstra. Douwe Kootstra zal een pittige column houden. Er is muziek van Truus de Vries en Rob Faltin, in duo met viool en piano. "Sy spylje muzyk dy't jo yn it moed taast", aldus It Skriuwersboun.

Soep en broodjes

De inloop is vanaf half zeven met soep en broodjes. Om half acht begint de discussie, in de Gysbert Japicxseal in Tresoar (Boterhoek 1, Leeuwarden). Als afsluiting een hapje en een drankje. Gratis. Wel even aanmelden bij: bestjoer@
skriuwersboun.nl
.