Winnaar van de Storytelling Awards, Aline Fashion:
Winnaar van de Storytelling Awards, Aline Fashion: "Heel interessant om in gesprek te gaan met de eigenaren van een merk." Foto: Ingezonden

Aline Fashion in Burgum beste storyteller

BURGUM - Zondag 20 januari zijn de winnaars bekend gemaakt van de Dutch Retail Storytelling Awards 2019. Duurzaam importbedrijf Goodbrandz riep onder andere Aline Fashion uit Burgum uit tot winnaar.

Onderzoeksbedrijf Mystery Review toetste diverse contactmomenten. Van etalage (uitstraling), welkom bij binnenkomst, toelichting en advies bij aankoop, achtergrondinformatie tot de woorden bij vertrek. Aline Fashion heeft volgens Mystery Review veel persoonlijke aandacht voor de klant. "De medewerkers geven goed advies over specifieke merken en bevelen soortgelijke merken aan. Ze kunnen de 'unique selling points' vertellen en weten het verhaal achter de duurzame merken sterk over te brengen."

Eigenaar Aline Sprokkereef: "Al 24 jaar doe ik de inkoop voor de winkel. Altijd was ik geïnteresseerd in hoe de producten die je inkoopt, worden gemaakt en door wie. Het is een heel proces: modellen worden ontworpen, trends worden gevolgd, stoffen ingekocht en de productie wordt uitbesteed. Hoe gaat een merk hiermee om? Heel interessant om in gesprek te raken met de ontwerpers/eigenaren van een merk. Wat is hun filosofie/hun passie? De consument is steeds meer geïnteresseerd in het verhaal achter het product. Sinds vorig jaar is Amarens, mijn dochter, fulltime in de winkel aan het werk. Samen met het team proberen wij een sfeer neer te zetten in producten en dienstverlening voor de klant, waar wij allemaal achter staan."

Aline Fashion is trots dat ze in de categorie Women winnaar van Nederland werd en trakteert deze week in de winkel op koffie/thee met gebak.