Dela Sabuni (links) zorgde voor de
gelijkmaker tegen Zeerobben.
Dela Sabuni (links) zorgde voor de gelijkmaker tegen Zeerobben. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys verslaat concurrent Zeerobben

DAMWALD - De eerste wedstrijd voor Broekster Boys na de winterstop was meteen een hele belangrijke, want concurrent Zeerobben kwam op bezoek in Damwâld en werd met 4-1 verslagen.

De indrukwekkende opmars voor de winterstop heeft er voor gezorgd dat het vertrouwen terug is bij de ploeg van trainer Patrick Zwart en de gedachte is dan ook dat het 'nog een mooie tweede seizoenshelft kan worden'.

Patrick Zwart moest voor dit duel wegens een blessure en een schorsing een aantal wijzigingen aanbrengen in de opstelling: er waren basisplaatsen voor Sander Jongsma en Vincent Hoekstra.
Broekster Boys kwam op achterstand tegen Zeerobben, maar Dela Sabuni maakte gelijk: 1-1. Na een kleine veertig minuten was het weer raak voor Broekster Boys. Piet Wessel Dijkstra kreeg na een mooie aanval over meerdere schijven de bal en scoorde 2-1. In de tweede helft was het verzet van Zeerobben gebroken. Vincent Hoekstra schoot 3-1 binnen en Jos Regnerus tekende in de laatste minuut op fantastische wijze de 4-1 aan.

Als Broekster Boys vaker een voorsprong uit kan breiden in plaats van weg te geven, kan het inderdaad wel eens een betere tweede seizoenshelft worden. Broekster Boys heeft zich genesteld in de middenmoot en speelt zaterdag, als Koning Winter geen roet in het eten gooit, een uitwedstrijd tegen d'Olde Veste '54, tegen welke tegenstander het nog wat recht heeft te zetten.