Het death metal kwartet Memoriam is deelnemer van het festival Deathfest.
Het death metal kwartet Memoriam is deelnemer van het festival Deathfest. Foto: Ingezonden

Popquiz en metalfestival Deathfest

DRACHTEN - Vrijdag 25 januari vanaf 20.00 uur is het weer tijd voor de maandelijkse (gratis) popquiz in Poppodium Iduna.

Aan de hand van muziekfragmenten, beeldfragmenten en algemene vragen kunnen deelnemers het hierbij tegen elkaar opnemen om te bepalen wie dé popkenner van Drachten is. In deze epische popstrijd vallen diverse leuke prijzen te verdienen zoals vrijkaarten voor concerten. Deelname kan alleen of in teams van maximaal drie personen. Opgave kan via info@iduna.nl of op de avond zelf aan de bar.

Drachten Deathfest

Zaterdag 26 januari vindt vanaf 15.00 uur het deathmetalfestival Drachten Deathfest plaats in Iduna. De Engelse metalbands Memoriam en Extreme Noise Terror, hun Amerikaanse tegenhangers Terrorizer en Skeletal Remains en van eigen bodem Suffering Quota en Anarchos zullen het podium deze dag betreden.

Het Amerikaanse grindcore- en deathmetal ensemble Terrorizer dat door bandleden van Morbid Angel en Napalm Death in 1986 is opgericht heeft recent zijn nieuwe album 'Caustic Attack' uitgebracht. Het oldschool death metal kwartet Memoriam is eind 2015 ontstaan en bestaat uit leden van het legendarische Bolt Thrower aangevuld met bandleden van Benediction. Memoriam maakt traditionele death metal met invloeden uit de grindcore en punk met als resultaat een vernieuwende doch vertrouwde sound.

Verder de grindcore van het Extreme Noise Terror, oldskool deathmetal van Skeletal Remains, Anarchos en het Groningse grindcore ensemble Suffering Quota. Meer info en tickets: www.iduna.nl