Ook bij ROC Friese Poort in Dokkum is nu een richting voor studenten die nog niet goed weten wat ze willen.
Ook bij ROC Friese Poort in Dokkum is nu een richting voor studenten die nog niet goed weten wat ze willen. Foto: Ingezonden

Opleiding breed niveau 2, nu in Dokkum

DOKKUM - 'Wendbaar onderwijs, waardevolle mensen' is de visie van ROC Friese Poort. Hoe creƫer je dat? Door voorop te lopen bij de ontwikkelingen in het werkveld. En door de persoonsvorming van studenten voorop te stellen.

ROC Friese Poort - volgens onderzoek de beste mbo-school van Flevoland en Friesland - stimuleert studenten het beste uit zichzelf te halen. Elke student volgt een leerroute passend bij zijn of haar talenten en drijfveren. Op zestienjarige leeftijd is het echter soms lastig precies te weten wat bij je past. ROC Friese Poort heeft daarom een speciaal aanbod.

'Breed niveau 2 / Servicemedewerker' is speciaal voor studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze. Tijdens deze tweejarige opleiding worden studenten breed opgeleid en maken ze kennis met verschillende dienstverlenende beroepen. Hoe verder in de opleiding, hoe duidelijker het vaak wordt waar de interesses liggen.

Bij ROC Friese Poort krijgen zowel studenten als medewerkers veel ruimte zelf vorm te geven aan het onderwijs. "We werken aan constante verbetering van opleidingen", vertelt Martha-Lia Kamminga, opleidingsmanager Zorg en Welzijn in Dokkum. "Zo krijgen wij nu ook de opleiding 'Breed niveau 2 / Servicemedewerker' die al in Leeuwarden en Sneek wordt aangeboden.

Kom naar de Open Dagen!

Zelf kennis maken met deze opleidingen? ROC Friese Poort opent haar deuren op vrijdag 25 januari van 14.00 tot 21.00 uur in Dokkum. Alle info over de voorlichtingsdagen op de verschillende locaties staat op www.rocfriesepoort.nl