'Opvliegers' is 12 februari te zien in De Harmonie in Leeuwarden.
'Opvliegers' is 12 februari te zien in De Harmonie in Leeuwarden. Foto:

Dé vriendinnencomedy van het jaar!

LEEUWARDEN - "Opvliegers is een beetje als Sex and the City", aldus producent Rick Engelkes over de kracht van de productie. "Het gaat over vrouwen die op een zekere leeftijd bepaalde ongemakken krijgen, maar nog volop in het leven staan. Heel herkenbaar en de voorstellingen bevatten veel zelfspot." Op dinsdag 12 februari is Opvliegers 4 te zien in De Harmonie in Leeuwarden. Met een glansrol voor Rian Gerritsen, bekend van onder andere De Luizenmoeder en Dokter Deen. Wij spraken de cast van deze voorstelling.

Wordt ontvangen met een
glaasje prosecco door te boeken
met meer dan vier personen

Rian, jij bent helemaal nieuw in de cast. Hoe is jouw entree in de groep?

Rian: "Ik zie de rest nog wel eens kijken van 'wat hebben we hier nu weer?!'. Maar dat is juist perfect voor het stuk, want mijn personage - Loes - is ook nieuw, terwijl de andere drie elkaar al kennen."

Hoe hebben jullie de reacties afgelopen seizoen ervaren?

Sandra: "Wij zijn al gaan kijken naar een voorstelling van Opvliegers 2 toen we wisten dat wij in 3 gingen spelen. Ik was daarna gewoon in shock van de hysterie! Ik wist niet wat ik zag en hoorde, dat had ik nog nooit meegemaakt in het theater. En dan hoor je zo'n lachsalvo terwijl je zelf op het toneel staat en voelt het weer zo bizar."
Anouk: "Ik vind het ook zo mooi om te zien hoe de vrouwen in het publiek op zo'n avond 'sisterhood' vieren."

Zijn jullie tevreden met jullie publiek?

In koor: "Jaaaa, maar we
hebben te weinig mannen!"
Rian: "Het lijkt me juist lekker voor de mannen om eens die herkenning te ervaren. Dat ze zien dat er meer vrouwen zijn zoals die van hen."
Sandra: "Mijn vader en broertje moesten vorig seizoen heel hard lachen. Een goede comedy is leuk voor zowel vrouwen als mannen en heeft geen leeftijdsgrens."

"Opvliegers is een beetje als
Sex and the City"

Vriendinnenactie

Gezellig samen met je beste vriendinnen (en/of vrienden) naar het theater? Dit is dé vriendinnencomedy van het jaar! Boek nu kaarten met meer dan 4 personen voor Opvliegers 4.
Dan worden jullie ontvangen met een glaasje prosecco + iets lekkers! Voor meer informatie en kaarten kijk je op Harmonie.nl.