Otto van der Mieden vertelt in het filmpje onder de foto (scan met je ActiefPlus 2.8-app de foto in de krant) wat de meerwaarde is van een poppenspel voor visueel beperkten.
Otto van der Mieden vertelt in het filmpje onder de foto (scan met je ActiefPlus 2.8-app de foto in de krant) wat de meerwaarde is van een poppenspel voor visueel beperkten. Foto: Actief Media

Poppenvoorstelling die je kunt voelen

FEANWALDEN - De expositie 'Een kijkje in de poppenkast' is tot en met 27 januari te zien in De Schierstins in Feanwâlden. De tentoonstelling is gemaakt voor mensen met een visuele beperking, maar ook interessant voor mensen zonder zo´n beperking.

'De tút fan Katryntsje'

Zaterdag 19 januari om 15.00 uur voert poppenspeler Otto van der Mieden in de expositiezaal een poppenspel op met de titel 'De tút fan Katryntsje'. De korte voorstelling hoort bij een voelboek en is dankzij geuren, smaken en geluiden een lust voor de zintuigen.

Otto van der Mieden heeft in het Gelderse Vorchten het Poppenspe(e)lmuseum. De Hurdegariper poppenspeler Haye Bijlstra zal bij de voorstelling in Feanwâlden het poppenspel in het Fries spelen. Na de voorstelling speelt een strijkkwartet van het Friese Kamerorkest 'De dans van de blinde bedelaars' van de componist Luigi Boccherini.

Rondeleidingen bij expositie

Er zijn rondleidingen en presentaties op zondag 20 en 27 januari, beide keren om 15.00 uur. Mensen die wel kunnen zien, kunnen bij de expositie met een masker ervaren hoe het is om het licht in de ogen te missen. Informatie en reservering: 0511-472937.

Reserveren voor de poppenvoorstelling is gewenst

De Schierstins | Hoofdstraat 1,
Feanwâlden. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur.