Drachtster Boys won het Open Fries Zaalkampioenschap.
Drachtster Boys won het Open Fries Zaalkampioenschap. Foto: Anne Waterlander

Dubbelslag vrouwen Drachtster Boys/HR Piping

STIENS/FRANEKER - Als je als team op vrijdagavond de kwartfinale van de landelijke beker voetbalt tegen Avanti 1 en meteen zaterdag weer aan de bak mag in de finaleronde van het Open Fries Kampioenschap zaalvoetbal te Franeker, dan weet je dat het een zwaar weekend wordt en dan is het maar afwachten hoe je als team gaat presteren.

Welnu, met een 0-6 winst in de beker en de eerste plaats bij het OFK, dan mag je met recht spreken van een topweekend voor de zaalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping. Allereerst de kwartfinale van de landelijke beker uit tegen Avanti/ontdekhetwad.nl in Stiens. Deze Friese derby staat altijd bol van spanning en daar hadden de vrouwen van coach Symen Abe Hoekstra rekening mee gehouden. Echter, het verliep totaal anders. De vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping waren gebrand op een goed resultaat en het bereiken van de halve finale. Die wil om te winnen was bij Avanti minder te merken. De Drachtster vrouwen konden gemakkelijk in de eerste helft uitlopen naar een 0-3 voorsprong door doelpunten van Jessie Prijs, Aafke de Hoek en Aruni Westerhout.

Avanti deelde wat plaagstootjes uit, maar keepster Anna Reitsma deed haar werk. De tweede helft was een kopie van de eerste, ook met drie doelpunten (Tjitske Sikma, Anita Vellema en een eigen doelpunt) dus konden de Drachtster vrouwen vertrekken uit Stiens met een 0-6 overwinning. Na een goed nachtrust op naar de finaledag van het OFK in Franeker. De finale was tegen KTP Nieuw Roden. Na de 1-0 van Jessie Prijs en het twee keer overleven van twee strafminuten was het doel van de dag bereikt: winnaar van het prestigieuze OFK 2019. Een fantastisch weekend met een teamprestatie die klonk als een klok. Aankomende vrijdag speelt Drachtster Boys/HR Piping thuis vanaf 20.30 uur tegen KTP Nieuw Roden.