V.l.n.r. Lysanne Bethlehem, Dieuwke 
Boomsma en Elin van der Velde.
V.l.n.r. Lysanne Bethlehem, Dieuwke Boomsma en Elin van der Velde. Foto: Ingezonden

Goede start van het turnseizoen WSBF

DAMWALD - Op 12 januari vond in Damwâld de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 2 plaats. Aan deze wedstrijd doen de allerjongste turnsters mee.

Jildou van Houten van WSBF uit Surhuisterveen turnde strakke oefeningen. Dat was te zien aan de uitslagen: bij elk onderdeel behoorde ze bij de top 3. Ze kreeg tot slot een mooie zilveren medaille omgehangen.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Jennifer Vegelin, Benthe Folkerts en Benthe Dijkstra. De geturnde oefeningen waren niet genoeg voor een podiumplek, maar met zo'n groot deelnemersveld kunnen ze trots op zichzelf zijn. In de laatste wedstrijdronde mochten Lysanne Bethlehem, Elin van der Velde en Dieuwke Boomsma hun kunsten aan de jury tonen. Lysanne en Elin zijn de twee jongste turnsters van WSBF.
De turnsters lieten de jury zien dat ze goed thuis hoorden op dit niveau. Lysanne mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen en Elin van der Velde de bronzen medaille.

Dieuwke Boomsma komt uit in het hoogste niveau dat je op deze leeftijd kunt turnen. Ze turnde de oefeningen met volle overtuiging en een keurige uitstraling. De turnsters uit haar groep waren allemaal erg aan elkaar gewaagd, dus de uitslag was zeer spannend. Dieuwke mocht uiteindelijk de hoogste plaats op het podium betreden.