Marinte Genee van PSV Trynwâlden,  eerste prijs met Prinses Robina.
Marinte Genee van PSV Trynwâlden, eerste prijs met Prinses Robina. Foto: Ingezonden

Paardensportprijzen regionale clubs

VROUWENPAROCHIE - In Vrouwenparochie werd Marinte Genee van paardensportvereniging PSV Trynwâlden uit Oentsjerk in de klasse B eerste met 192,5 met Prinses Robina.

In dezelfde klasse werd ze met haar andere pony Joep tweede met 190 punten. In de klasse L2 werd haar zus Iris Genee twee keer eerste met Mr Socks met 202 en 206,5. Iris werd met haar andere pony Pachino twee keer tweede met 194,5 en 198,5. In Franeker werd Daniëlle Dijkstra eerste met haar pony Sprinter in de klasse L. Siebrecht Leijenaar werd met Comers grey Lad tweede in het klassiek klasse M. In de klasse B werd Gioia Smit met z'n pony GGBG's Lavira vierde en zesde. Geertje de Groot won met Harrison Lee het BB-paarden.

Ciska Bakker van de Heideruters uit Harkema was met haar pony Flugel op een springwedstrijd in Tolbert. In de klasse B reed deze combinatie naar de eerste prijs in de klasse B met 80 punten voor de rijstijl. Cristina van der Tuin reed met Highflyer naar een eerste prijs in de klasse L. Dineke Veenstra en Henrica Bakker namen deel aan Klein CH Franeker. Dineke en haar pony Anjershof Peggy werden eerste in de klasse M klassiek. In het M-parcours gelijk op tijd reed deze combinatie naar een tweede prijs. Henrica en haar pony Time out werden eerste in de klasse Z.
Leden van LR/PC de Marruters uit Eastermar deden goede zaken op de springwedstrijd in Franeker. Jan de Boer won in de klasse L-springen met zijn pony Pepper een eerste prijs. Yari Boersma won met zijn pony Bente een tweede en een derde prijs in de klasse L-springen.