Drachtster korfballers overwinteren goed

DRACHTEN - Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel doorstond de winterstop goed en hield via winst op CSL aansluiting in de eerste klasse B. Drachten won de matige, maar spannende wedstrijd verdiend met 19-17.

Het eerste deel van de eerste helft leek op aftasten en het was pas in de aanloop naar de rust dat Drachten zich van zijn goede, aanvallende kant liet zien en de score naar een terechte 13-7 ruststand bracht. Na de rust liet Drachten de Britsumers onnodig dichterbij komen, door zelf een aantal fouten te maken. Voor het publiek was het spannend en ondanks hartstochtelijke aanmoedigingen voor de Drachtsters kwam CSL, met nog enkele minuten te gaan, toch op 17-15. Redmar Bauer maakte een prima invalbeurt en trok met twee heel goede acties de winst naar Drachten. CSL stribbelde tot het allerlaatst ferm tegen en scoorde nog wel, maar de 19-17 winst werd niet meer weggegeven. Hierdoor heeft Drachten weer uitzicht op een goede klassering, hoewel ook koploper Ritola won en daarmee haar koppositie verstevigde. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Hoogkerk. Op 26 januari speelt Drachten thuis tegen De Wâlden. De scores voor Drachten: Jelmer Faber en Jennie Terpstra beiden 3, Lyssa van der Ende, Milan Mulder, Siemen Jan Miedema, Ilse van der Meulen, Doenja Payer en Redmar Bauer allen 2, Wilfred Oostra 1.