Verkoop Rabobankgebouw, de bank blijft

SURHUISTERVEEN - Rabobank maakt haar dienstverlening geschikt voor de toekomst. Dat betekent dat de bank nog beter gaat inspelen op de toekomstige klantbehoefte. Zodat wij onze klanten goed en snel kunnen blijven helpen. Rabobank blijft dichtbij!

Toenemende digitalisering en ontwikkelingen in de bankensector hebben gevolgen voor de interne organisatie van de Rabobank. Het aantal medewerkers op de lokale banken daalt, afdelingen worden gecentraliseerd en klanten regelen steeds meer zelf via computer en telefoon. Het aantal klanten dat een bezoek brengt aan het bankkantoor neemt af. De Rabobank heeft er vol voor gekozen, om, ondanks bovengenoemde

ontwikkelingen, haar lokale aanwezigheid in Surhuisterveen te behouden.

Voortzetten dienstverlening in Surhuisterveen

Het huidige kantoorgebouw aan De Kolk 37 is, door bovengenoemde ontwikkelingen, te groot geworden. "Wij hebben besloten het pand te koop aan te bieden met als uitgangspunt om na verkoop een deel van het pand terug te huren om van daaruit onze dienstverlening voort te zetten. We zoeken daarbij een koper die een waardevolle, maatschappelijke en/of economische invulling aan het pand wil geven", aldus Durk Mous, directeur van Rabobank Drachten Friesland Oost.