Libretoernooi

DRACHTEN - De eerste activiteit van BC DC Drachten in 2019 was een 20-beurten libretoernooi, dat werd gewonnen door Jan Hovenga met een moyenne van 2.75. Voor dit toernooi hadden zich dertig leden ingeschreven. Ook dit keer waren er verrassingen met nieuwe clubleden die aantoonden een aanwinst te zijn. Na Jan Hovenga bezetten Sietze van der Velde (nieuweling), Jaap Wieringa, Renze van der Lei en Jan Stavast de daarop volgende plaatsen. Jan Stavast maakte procentueel de hoogste serie met 50.633 procent van zijn gemiddelde in 20 beurten.

Dubbel winst Penta

DRACHTEN – Zowel de basketbalheren als de dames van Penta waren succesvol. In Groningen startten de dames van Celeritas met veel druk, waardoor Penta moeilijk in de aanval kwam. De ruststand was een terechte 24-20. In het derde kwart scoorde Penta meer dan de hele eerste helft. Het laatste kwart bleef Penta scherp: 39-53.
De heren startten sterk tegen BV Leeuwarden met een 33-25 ruststand. Het derde kwart was Penta niet bij de les, zodat Leeuwarden een 39-40 voorsprong nam. In het vierde kwart stelde Penta orde op zaken: 70-62. Topscoorders: dames: Ilonka Debets 17, Manon Maychrzak 13 punten. Heren: Nico Slump 19, Edo Slump 15.