Data Detoxen en Leen een Fries in bieb

DRACHTEN - Kun je geen minuut zonder je smartphone? Wil je niets missen op sociale media en word je zenuwachtig wanneer je smartphone niet in de buurt is? Kom dan naar de inspiratiesessie Data Detox op dinsdagavond 22 januari in Bibliotheek Drachten.

Tijdens Data Detox gaat een expert met het publiek kijken naar hun digitale intoxicatie. In welke 'gevarenzone' zit iedereen en hoe kunnen ze werken aan meer rust en focus in het brein? Deelnemers moeten hun smartphone of tablet meenemen.

Data Detox is onderdeel van de serie 'Er gaat een wereld voor je open!' waarin de bibliotheek innovatieve ideeën en producten onder de loep neemt.
De sessie is gratis te bezoeken, aanmelden is wel gewenst. Dit kan via de website www.bibliotheekdrachten.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek. Data Detox, breng rust en focus in je brein, dinsdag 22 januari van 19.30 tot 21.30 uur. Gratis, aanmelden gewenst. http://bit.ly/Data-Detox-Drachten

22 januari Spreekuur: Leen een Fries

De bibliotheek leent niet alleen boeken uit, maar ook Friezen. Wil jij op nachtvlindersafari met leen-Fries Hans of de Papegaaienbuurt bezoeken met Tjeerd van Bekkum? Leen hen kosteloos via www.leeneenfries.nl, het platform van de Friese Bibliotheken. Als je zelf een interessante hobby hebt kun je ook jezelf te leen aanbieden. "Tijdens het spreekuur vertellen we je graag meer en helpen we je met het aanmaken van een profiel." Van 19.30 tot 20.30 uur op 22 januari, gratis, aanmelden gewenst.