Week van Gebed in Opsterland

URETERP - 'Recht voor ogen' is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. Ook in Opsterland zijn er gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is van harte welkom.

De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Indonesiƫ. De gebedssamenkomsten zijn op maandag 21 januari PKN De Ontmoetingskerk Ureterp, Mounestrjitte 12. Woensdag 23 januari GKV De Levensbron Ureterp, de Feart 85. Vrijdag 25 januari Prayernight (door en voor jongeren), De Ontmoetingskerk Ureterp, Mounestrjitte 12. Zondag 27 januari: gezamenlijke afsluiting PKN It Keningsfjild Bakkeveen/Ureterp, in kerk St. Piter in Ureterp, Selmien East 47. Ook in andere Opsterlandse plaatsen zijn bijeenkomsten. Alle gebedsbijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren een klein uur.

Organisatoren zijn de meewerkende kerken. De kerken in Indonesiƫ vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Christenen worden opgeroepen om samen te bidden voor recht en gerechtigheid.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.weekvangebed.nl of telefonisch contact opnemen met Jan de Jong, tel. 0512-302571, of met een van de meewerkende kerkgemeenschappen.