Brandweervrijwilligers Jelle van der Woude en Wendy de Groot-Elzinga.
Brandweervrijwilligers Jelle van der Woude en Wendy de Groot-Elzinga. Foto: Ingezonden

Bent u gezond en fit genoeg om bij de brandweer te gaan?

BURGUM - De post Burgum van Brandweer Fryslân is op zoek naar brandweermannen en -vrouwen die als vrijwilliger aan de slag willen. Geïnteresseerden zijn welkom om kennis te maken met de brandweer op zaterdag 26 januari van 10.00 tot 12.00 uur. De ploeg van Burgum gaat dan graag met je in gesprek en geeft informatie over het werk.

"Jouw inzet voor de brandweer is goed te combineren met een fulltime baan. Het verschil met je beroepscollega's is dat zij bij de brandweer een dagtaak hebben. Jij wordt ingezet wanneer het nodig is. Dit kan bij brand zijn, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten. Je moet dus klaar kunnen staan om op onverwachte momenten in actie te komen. Wij zorgen ervoor dat jij je werk veilig kunt doen. Je begint met een opleiding tot manschap: voor een periode van twee jaar één avond per week. Tijdens maar ook na het behalen van je opleiding neem je deel aan de oefenavond (40 oefenmomenten per jaar) om je taken goed uit te kunnen voeren. Je opleiding en je uren voor opleidingen, oefeningen en uitrukken worden vergoed. Ook faciliteren wij sportmogelijkheden, werkkleding en verzekering tijdens je werk bij de brandweer."

Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilliger Jelle van der Woude: "Het brandweerwerk is een mooie aanvulling op mijn werk in de zorg, bij beide heb ik het gevoel dat ik écht wat voor anderen kan betekenen. De opleiding vraagt een flinke tijdsinvestering, maar je krijgt er heel veel voor terug. Het gevoel van kameraadschap is heel sterk, we zijn er voor elkaar."
Wendy de Groot-Elzinga: "Ik draag mijn brandweerpak al twaalf jaar met trots. Het geeft me het gevoel dat ik een waardevolle bijdrage lever aan de samenleving. Nieuwe ploegleden kunnen we goed gebruiken. Daar kunnen wij ook weer van leren!"
Woon en/of werk je in de omgeving van de kazerne in Burgum (maximale reistijd 5 minuten) en wil je je inzetten voor een veilig Fryslân? Kom dan vrijblijvend naar de informatieochtend op zaterdag 26 januari van 10.00 tot 12.00 uur in de brandweerkazerne aan de Meester W.M. Oppedijkweg van Veenweg 24A, Burgum. "We gaan daar graag met je in gesprek. Ook partners zijn welkom!" meldt 'post Burgum' van brandweer Fryslân.