Concert Pot, Baumgarten en Friend

DRACHTEN - Zaterdag 19 januari komt het trio Pot, Baumgarten en Friend naar Café Marktzicht aan de Oudeweg 14 in Drachten.

De muziek van deze drie rasmuzikanten is een heerlijke mix van jazz, subtropische volksmuziek met een vleug funk, pop of klassiek.

Eigenzinnige, originele composities gespeeld door geweldige muzikanten. Luistermuziek waarbij het publiek op het puntje van de stoel zit om te genieten van frisse, zonnige klank, pittige improvisaties of juist ontspannen geniet van zuidelijke melancholie.

Peter Pot is een van de bekendste Nederlandse trekharmonicaspelers. Hij heeft zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige speler en componist, heerlijk vrij in zijn improvisaties.

Philip Baumgarten is een zeer gedreven jazzbassist met een groot improvisatietalent en een originele, eigen stijl. Zijn composities zijn toegankelijk maar altijd met een diepere laag en bedoeling.

Hun muziek is tegenwoordig niet meer in één hokje stoppen. Ze werken samen met een aantal vaste 'friends', in verschillende samenstellingen.

Op 19 januari komt René van Astenrode mee en speelt op drums. Tevens wordt de CD Home gepresenteerd.

Na het optreden is er een open podium voor degenen die nog lekker nazitten en muziek willen maken. Aanvang 20.30 uur, entree vrij.