De 'vrienden' van Olivia zijn het onderling niet altijd met elkaar eens.
De 'vrienden' van Olivia zijn het onderling niet altijd met elkaar eens. Foto: Actief Media

MRV Tesselschade speelt 'Olivia'

BURGUM - De Friestalige toneelvereniging Tesselschade (van 1870!) uit Hurdegaryp is klaar voor de zes voorstellingen van haar nieuwste productie, 'Olivia'.

Vanaf eind september is er enthousiast en intensief gewerkt om er ook dit jaar weer een topproductie van te maken. En dat is gelukt. Olivia is een alleenstaande vrouw. Zij verzamelt en verhandelt alles wat los en vast zit en is volmaakt gelukkig. Haar kat 'Oscar' is haar enige gezelschap, totdat …drie louche figuren, handelend in parfums 'met een luchtje' en op de vlucht voor de politie, een onderduikadres zoeken. Ze vinden een ideaal toevluchtsoord bij Olivia. Die is blij met zoveel nieuwe vrienden, maar de drie schurken hebben andere, snode plannen. Wordt de naïviteit van Olivia haar noodlottig… ?

De boeiende voorstelling is een komische aaneenschakeling van gebeurtenissen en écht een aanrader! Niet alleen de acteurs en de regie zijn in dit stuk van belang, ook het decor speelt een (verrassende) rol. De achterwand bijvoorbeeld is gemaakt van golfplaat. Met behulp van het toneellicht geeft dit zeer wisselende effecten. Na iedere voorstelling is er bovendien een gezellige nazit (met levende muziek) in zaal en foyer van 'it Maskelyn' te Hurdegaryp (www.itmaskelyn.nl).

De voorverkoop is al begonnen. Kaarten á € 16,50 kunt u reserveren via www.vanplan.nl of via tel. 06-25191497. Tesselschade zit ook op Facebook.

Speeldata: Zaterdag 19-1, vrijdag 25-1, zaterdag 26-1 (steeds 20.00 uur), zondagmiddag 27-1 om 14.30 uur, (MFC it Maskelyn organiseert na deze voorstelling een verrassingsbuffet. Meer info op 0511-472126).
Vrijdag 1-2 en zaterdag 2-2 om 20.00 uur. De zaal is een half uur voor aanvang open.