Ook bijzondere kaas vindt men op de Streekmarkt Verhildersum.
Ook bijzondere kaas vindt men op de Streekmarkt Verhildersum. Foto: Pixabay

Begin het jaar goed met de producten van de Streekmarkt Verhildersum

LEENS - Menigeen heeft zich voorgenomen meer te gaan bewegen en nóg gezonder te gaan eten. De Streekmarkt Verhildersum is een ideale manier om gezond en heerlijk eten te ontdekken. Begin daarom het jaar goed met de (h)eerlijke producten van de Streekmarkt Verhildersum op 19 januari van 10.00 tot 16.00 uur.

Veel ambachtelijke producten komen uit eigen streek en land. Want ook in de winter heeft het Groninger platteland genoeg smakelijks te bieden. Heerlijk brood, boerenkaas, appelsap vol vitamines, honing, groente, vlees en nog veel meer: spliterwten voor de erwtensoep, boerenkool voor de stamppot, een stukje spek of worst hoort er bij. Aangevuld met wat liefhebbers van verder weg halen. Gepassioneerde boeren, makers, telers, imkers, bakkers en brouwers vind je immers overal. Kom kijken wat boeren zelf telen en verbouwen. Wat gedreven ondernemers uit binnen- en buitenland halen en hier verkopen. Wat echte liefhebbers en kenners over hun product te vertellen hebben. Want eten is veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Ontmoet op de Streekmarkt de makers en verkopers. En blijf wat langer om te genieten van de gezelligheid met een kopje koffie, vers gebakken wafels, een kop huisgemaakte soep of een heerlijk broodje. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen.

Deze keer is 'Jotner' op de Streekmarkt aanwezig met houtgelagerde bieren en een speciaal bier: zwaarblond met sinaasappelschil. Ook maken ze een exotische vissoep van lokale vis.

De streekmarkt is gratis toegankelijk. Meer informatie vindt u op www.verhildersum.nl. Volg het landgoed ook op facebook en twitter.