Het is belangrijk dat ouderen actief blijven en contacten onderhouden.
Het is belangrijk dat ouderen actief blijven en contacten onderhouden. Foto: Ingezonden

Aandacht voor ouderen in Buitenpost

BUITENPOST - KEaRN en It Koartling (sociaal-cultureel werk) organiseren op donderdagmiddag 24 januari en bijeenkomst voor alle (formele en informele) ouderengroepen in Buitenpost.

Doel van de bijeenkomst is om samen van gedachten te wisselen over wat er nodig is om actief te (kunnen) blijven en hoe kwetsbaarheid kan worden voorkomen of verminderd. Maar ook: waar lopen de betrokken groepen en verenigingen tegenaan?

Medewerkers van het Dorpenteam zullen ook aanschuiven. Bij het Dorpenteam – dat een onafhankelijk positie heeft – kunnen jong en oud terecht met al hun vragen over zorg, welzijn, wonen en werk. Als je ouder wordt komen er onvermijdelijk minder leuke dingen op je pad, bijvoorbeeld langerdurend herstel na ziekte, verlies van je levenspartner of van familieleden en vrienden, maar ook zaken als toenemende lichamelijke beperkingen en geheugenproblemen.

Daarom is het goed om zo lang mogelijk actief te blijven, om contacten te blijven onderhouden, om aan allerlei activiteiten deel te nemen en om te proberen nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De bijeenkomst vindt plaats in sociaal-cultureel centrum It Koartling, Schoolstraat 31, Buitenpost. Aanvang om 13.30 uur. Aanmelden bij Jildou Jager, e-mail: jildou.jager@kearn.nl, telefoon 0511 - 465 200.