Iris Kroes won zeven jaar geleden de 
talentenjacht The Voice of Holland.
Iris Kroes won zeven jaar geleden de talentenjacht The Voice of Holland. Foto: Ingezonden

Iris Kroes in Kloosterkapel Sibrandahûs

SIBRANDAHÛS - Zangeres en harpiste Iris Kroes geeft zondagmiddag 20 januari een concert in Kloosterkapel Sibrandahûs.

Een historische datum voor haar, want het is die dag op de kop af zeven jaar geleden dat Iris de finale van talentenjacht The Voice of Holland won. Haar debuutsingle 'I Can't Make You Love Me' komt meteen op nummer 3 in de Nederlandse Single Top 100 binnen. Ook haar eerste album, First, met diverse covers en enkele eigen nummers, scoort goed met een vierde plek als hoogste notering in de Album Top 100.

Ook staat ze in 2012 twee keer met haar 'Voice'-coach Marco Borsato in het dan nagelnieuwe Ziggo Dome. Inmiddels heeft Iris diverse platen gemaakt waaronder ook enkele Friestalige, zoals 'Thús' (2013) en 'Fjoer yn my' (2018). Haar laatste single Moving On Out dateert van augustus 2018.

Iris Kroes wordt in Sibrandahûs bijgestaan door zangeres/pianiste Sofia Dragt. Zij schreef in 2013 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter op haar naam. Dragt weet geraffineerd de verbinding tussen pop en klassiek te leggen.

Het concert in Kloosterkapel Sibrandahûs begint 's middags om half vier. Kaarten à €7,50 zijn te koop aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie ook de website www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl.