De fysiotherapeuten Sjoerd Westra en Siemen Jan Miedema nemen in maatschap het stokje over van Jan Wagenaar.
De fysiotherapeuten Sjoerd Westra en Siemen Jan Miedema nemen in maatschap het stokje over van Jan Wagenaar. Foto: Actief Media

Jan draagt Fysiotherapie Yn 't Doarp over

KOOTSTERTILLE - Fysiotherapie Yn 't Doarp heeft goed geoutilleerde fitnesszalen in Kootstertille, Eastermar en Augustinusga en tevens behandelruimtes in Jistrum en Drogeham. "We willen laagdrempelig zijn", zegt Siemen Jan Miedema, sinds vijf jaar mede-eigenaar in de maatschap. "Door ons te vestigen op centrale locaties, door flexibele openingstijden en met lage tarieven."

Jan Wagenaar opende in 2002 de eerste praktijkruimte van Fysiotherapie Yn 't Doarp, in Jistrum. Vijf jaar geleden werd hij gevraagd een praktijkruimte te openen in het nieuwe zorgcentrum van Kootstertille. In samenwerking met Siemen Jan Miedema nam Fysiotherapie Yn ´t Doarp in dezelfde periode ook een bestaande praktijk over met vestigingen in Augustinusga en Drogeham. "In maatschap met Jan Wagenaar was dat haalbaar", vertelt Siemen Jan Miedema. Korte tijd later opende Fysiotherapie Yn 't Doarp - op verzoek - ook een praktijk in Eastermar. Sjoerd Westra voegde zich bij de maatschap. "En nu doet Jan Wagenaar een stapje terug. Eind 2019 stapt hij uit de maatschap."

Zijn jongere collega's blijven uiteraard inzetten op gespecialiseerde fysiotherapie dicht bij huis. "Door samenwerkingsverbanden met fysiotherapeuten, huisartsen en ziekenhuizen zijn onze lijnen kort."

Sjoerd is gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen en schouderklachten, Siemen Jan in nek-, schouder-, hoofd- en kaakklachten. "Zo wordt op meerdere van onze locaties ook kinderfysiotherapie en bekkenbodemtherapie aangeboden, en is er fysiotherapie voor bijvoorbeeld CPOD, hart- en vaataandoeningen en sportblessures." Bij de praktijk kan men ook terecht voor Dry Needling-therapie, echografie en shockwave.

Goudtsjeblomstrjitte 34a, Kootstertille | 0512 472 681 | www.fysiotherapieyntdoarp.nl