Roland Janssen, de organisator en initiatiefnemer van 'Art Beetsterzwaag' is bezig met inrichten en geeft een toelichting op werk van Henk Helmantel.
Roland Janssen, de organisator en initiatiefnemer van 'Art Beetsterzwaag' is bezig met inrichten en geeft een toelichting op werk van Henk Helmantel. Foto: Ingezonden

Kunstbeurs Art Beetsterzwaag in Projectruimte

BEETSTERZWAAG - Projectruimte, Hoofdstraat 17, Beetsterzwaag start een nieuw kunstinitiatief in Friesland: de Kunstbeurs Art Beetsterzwaag.

Art Beetsterzwaag is een kleinschalige kunstbeurs waar zeven toonaangevende galeries en kunsthandelaren een uitgelezen selectie van hun aanbod voorstellen. Daarnaast worden twee accentpresentaties voorgesteld zowel rond de Friese kunstenaar Gerrit Benner als rond twee spilfiguren uit de Nul-beweging: Jan Henderikse en Henk Peeters. Om het geheel af te ronden worden onder de noemer 'Lezingen op zondag' enkele persoonlijkheden uit de kunstwereld uitgenodigd voor een lezing. Art Beetsterzwaag wordt opgezet als een jaarlijks te vieren moment met de bedoeling het de komende jaren verder te laten uitgroeien. Art Beetsterzwaag vindt voor de eerste maal plaats tijdens twee opeenvolgende weekenden in januari. Een goed voornemen om het nieuwe jaar op een kunstzinnige manier te starten.

"Met Art Beetsterzwaag willen we aanknopen bij de culturele rol die Beetsterzwaag steeds vervulde op regionaal en landelijk niveau. We hopen dan ook dat we met Art Beetsterzwaag een initiatief tot leven wekken dat kan uitgroeien tot een jaarlijks evenement met een groeiende culturele impact. Uit het gegeven dat de programmering van Art Beetsterzwaag en de invulling ervan op zeer korte tijd vastlag mogen we besluiten dat er een behoefte bestaat aan dergelijke kunstevenementen". Initiatiefnemer van Art Beetsterzwaag is Projectruimte Hoofdstraat 17 aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. Art Beetsterzwaag vindt plaats op zondag 13 januari vanaf 15.00 uur, (opening op uitnodiging), vrijdag 18, zaterdag 19, zondag 20 januari, vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27 januari, telkens van 13.00 tot 19.00 uur.