'Vlucht Weidevogels' gemaakt door Ivonne Venis (acrylverf op doek)
'Vlucht Weidevogels' gemaakt door Ivonne Venis (acrylverf op doek) Foto: Ingezonden

Expositie 'De Kunstgreep' Metslawier

METSLAWIER - Met de expositie 'De Kunstgreep' opent het Mien skipshûs Doarpstsjerke Metslawier het jaar 2019.

Het Mienskipshûs biedt een podium aan kunstenaars die verbonden zijn aan de streek en deze expositie past hier goed bij. De expositie is vanaf 12 januari tot en met 10 maart vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden elke zaterdag en zondag tussen 13.30 en 17.00 uur, zie hiervoor de website http://doarpstsjerke-metslawier.nl.

De Kunstgreep is een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Wil. Mensen met een ondersteuningsvraag maken er bijzondere en kleurrijke werken. Het atelier is te vinden in Dokkum. Er wordt geschilderd en getekend onder deskundige begeleiding in combinatie met andere technieken. De kunstenaars werken op groot en klein formaat, op papier en op doek. De onderwerpen variëren van landschappen tot portretten.

Op de foto 'Vlucht Weidevogels' gemaakt door Ivonne Venis. Ivonne haar favoriete onderwerp zijn vogels. Als huisdier heeft ze een parkiet en deze is vaak in verf verbeeld. 'De weidevogels' is ontstaan naar aanleiding van een serie in een tijdschrift over de bedreigde weidevogels in Friesland. Voor Ivonne een mooi onderwerp om over te schilderen. In de doarpstsjerke wordt een deel van de ondertussen omvangrijke collectie geëxposeerd. De werken zijn te huur of te koop.