Jeugdspelers komen in actie op de voetbalvelden van VV Drachten.
Jeugdspelers komen in actie op de voetbalvelden van VV Drachten. Foto: Ingezonden

Toernooi voetbaltalenten bij VV Drachten

DRACHTEN - Op zondag 13 januari zullen de onder elf jaar talenten van FC Groningen, Vitesse, Sparta Rotterdam, FC Twente, de Graafschap en SC Heerenveen een toernooi spelen op de kunstgrasvelden van Voetbalvereniging Drachten. Elke club zal met twee teams actief zijn, dus er zal gestreden worden om de prijzen in twee poules van 6 teams.

SC Heerenveen is de initiator van dit toernooi. Omdat er een groot deelnemersveld is moest er gezocht worden naar een accommodatie met twee kunstgrasvelden, zo is men bij vv Drachten uitgekomen.

De club was direct positief en heeft een groot deel van de organisatie in handen genomen.

Deze toernooien zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge spelers. Om uiteindelijk kans te maken om door te dringen tot de profs, moeten de jongens al op jonge leeftijd veel wedstrijden met voldoende weerstand spelen. Vaak worden deze toernooien in het midden van het land en in de Randstad gespeeld, maar nu is het SC Heerenveen gelukt de teams naar het noorden te halen.

VV Drachten en SC Heerenveen hopen op veel publiek. De toegang is gratis. Om de kosten enigszins te dekken is er een verloting waarbij elke club een shirt of vaantje beschikbaar stelt als prijs. Daarnaast zijn er diverse sponsoren gevonden voor onder andere de lunchpakketten voor alle spelers. Aanvang 11.00 uur. Finale 15.30 uur. Locatie: Sportpark de Peppel, VV Drachten.