De jonge coureurs Milan Teekens en Maxime Oosten (rechts) met hun 
racewagen.
De jonge coureurs Milan Teekens en Maxime Oosten (rechts) met hun racewagen. Foto: Bas Kaligis

Maxime Oosten maakt debuut in autosport

BEETSTERZWAAG – Na twee jaar wedstrijdkarten wagen coureurs Milan Teekens (16) uit Zoetermeer en Maxime Oosten (15) uit Beetsterzwaag de sprong in het diepe: ze maken in de Supercar Challenge hun autosportdebuut.

Hun internationale debuut wacht in het weekeinde van 20 en 21 april op het circuit van Magny Cours in Frankrijk in de Sportklasse. Daarin zijn Milan en Maxime met hun zestien en vijftien jaar veruit de jongsten. Ze zijn sowieso de jongsten van alle rijders in alle klassen. Dat geeft een apart gevoel, bekent Maxime. "Iedereen in de Supercar Challenge is ervaren en dan komen wij als groentjes aanzetten", blikt hij vooruit. "We kunnen naar de andere coureurs opkijken en veel van ze leren." Desalniettemin hoopt ook hij een keer op de hoogste treden van het podium in de eigen klasse te mogen staan. "Maar eerst gaan we de concurrentie eens bekijken en zien of we kunnen meekomen. Uiteindelijk is het vooral een leerseizoen."

De basis voor hun racekunsten legden ze de afgelopen twee jaar in de kartsport. Milan in achtereenvolgens de RK1-klasse (viertakt) en de Senioren-klasse (tweetakt), Maxime reed in achtereenvolgens de RK1-klasse en de Junioren-klasse (tweetakt). Met de bij het Swarttec Racing Team opgedane vaardigheden, ervaring en kennis worden ze dit seizoen geacht zonder problemen hun races in de Supercar Challenge te kunnen rijden.

Dat ze daarvoor moeten samenwerken - ze delen dit seizoen tijdens de races immers de BMW Zilhouette racewagen - is alvast geen enkel probleem. Milan en Maxime zijn dikke maatjes. En ook hun afzonderlijke families kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Het zorgt voor een solide team waarin de lijntjes kort zijn en de motivatie hoog is.