Het herenteam van Drachtster Boys veld 2 met de felbegeerde 
Smallingerland Cup.
Het herenteam van Drachtster Boys veld 2 met de felbegeerde Smallingerland Cup. Foto: Romke Visser

Toernooiwinst Drachtster Boys en Broekster Wâlden

DRACHTEN - Voor ruim 500 man publiek wist Drachtster Boys veld 2 vrijdagavond de Smallingerland Cup in de wacht te slepen. Rottevalle werd in dit zaalvoetbalduel met 5-0 overduidelijk afgetroefd.

Drachtster Boys veld 2 wist de finale te bereiken door in de kwartfinale na een 1-1 eindstand Futsal Dragten met 6-5 te verslaan via strafschoppen. De halve finale werd met 0-1 gewonnen van vv Drachten.

Rottevalle moest ook via strafschoppen de halve finale halen. De wedstrijd tegen het jeugdig mix-team van vv Drachten eindigde in 0-0. Vanaf de stip won Rottevalle met 4-3. In de halve finale werd Drachtster Boys zaal bedwongen met 1-2.

De finale werd een felle strijd. Drachtster Boys veld was de bovenliggende partij. Via twee uitstekende aanvallen kwam men via Dave Boonstra en Ruben Kooistra op 2-0. Een snoeiharde vrije trap vanaf de zijlijn van Boonstra betekende de 2-0. Die klap kwam Rottevalle niet meer te boven. Zeker toen Djinn Keegstra er 4-0 van maakte. De irritaties en frustraties liepen wat op bij Rottevalle. Daardoor werd de finale in de slotfase ontsierd met een rode kaart. Jan Jacob van der Mei maakte er voor de statistieken nog 5-0 van. Dat beide zaalteams van Drachtster Boys bij de vrouwen de finale haalden was voor velen geen verrassing. Ook dit jaar stonden de beide teams tegenover elkaar.

Drachtster Boys zaalvrouwen 1 bereikte de finale door in de halve finale haar veldgenoten met 0-1 te verslaan. Een doelpunt van Nynke Pultrum was voldoende in deze matige wedstrijd.

Drachtster Boys zaalvrouwen 2 won overtuigender de halve finale. ONT/Rottevalle werd met 3-0 verslagen. Kim Teitsma, Marleen Reenders en Sieta de Vries zorgden voor de productie. De finale was niet boeiend, ondanks de inzet van de beide teams. Team 2 bestond uit speelsters van Drachtster Boys zaalvrouwen 1 (Eredivisie) en zaalvrouwen 2. Team 1 voornamelijk uit speelsters van Drachtster zaalvrouwen 2 en 3. Men kent elkaar dus door en door. Groot krachtsverschil was er dus ook niet. Team 1 was het dichtst bij een doelpunt toen keepster Anna Reitsma mee naar voren was. Vanaf eigen rand doelcirkel probeerde Ilse van der Duim het van afstand. De bal ging maar net naast. Uiteindelijk was goed doorzetten en een mooi schot van Rianne Mulder genoeg voor team 2 om de Smallingerland Cup op te eisen.

Broekster Wâlden wint toernooi

De meiden van Broekster-Wâlden meiden zijn de beste zaalvoetballers van Noord-Nederland.

Gelukkig was de traditionele hapering van de microfoon bij de prijsuitreiking van alweer de vijfentwintigste editie van het KNVB kerstzaalvoetbaltoernooi in district Noord niet symptomatisch voor het spel van de MO19 meiden van Broekster-Wâlden. Als een wervelwind ging het team van Romke Wielstra en Jouke Dantuma tekeer en liet geen spoor van vernieling maar van bewondering achter. Met groots machtsvertoon werd Ternaard met 9-0 verslagen en Blauw Wit '34 met 7-0.

Dit team dat in de zaal onder de naam De Wâlden in de hoofdklasse voetbalt zal op zoek moeten gaan naar andere uitdagingen. Een daarvan is het Open Fries Kampioenschap (OFK). De voorronde is vandaag. Ook is de Wâlden Vrouwen 1 uitgenodigd om aan een toernooi in Duitsland deel te nemen.