De gehuldigde biljartkampioenen van BC DC Drachten.
De gehuldigde biljartkampioenen van BC DC Drachten. Foto: Ron Mulder

Negende MOS biljartkampioenschap

BOORNBERGUM - Op vrijdagavond 18 en zaterdag 19 januari wordt voor de negende keer het MOS biljartkampioenschap driebanden van Smallingerland gehouden.

De kampioenschappen worden georganiseerd door Biljartvereniging 't Trefpunt in Boornbergum in het dorpshuis 'It Bynt'. Er wordt gespeeld op twee biljarts. De aanvang op vrijdag is om 17.15 en op zaterdag om 9.30 uur.

De verwachting is dat de finale zaterdagmiddag rond 16.00 uur zal worden gespeeld. Alle biljartclubs in Smallingerland kregen de gelegenheid om deelnemers aan te melden. Daarvan zullen er tweeëndertig met elkaar de strijd aanbinden. De voorronde bestaat uit acht poules van vier deelnemers. De poulewinnaars spelen daarna volgens het knock-out systeem in een kwart-, halve- en de finale. Titelverdediger is Jitze Postma van biljartvereniging Njoy.

Biljart Club DC Drachten huldigde onlangs na een toernooi de drie hoogst geëindigden van de competitie en de makers van de hoogste serie.
De kampioenen van de competitie op de foto: v.l.n.r. Eppie Betten (hoogste serie bandstoten A), Willem Gorter (libre D), Okke Booij (driebanden A), Jelle Spoelstra (li bre C), Kees Kooijman (driebanden B), Jaap Wieringa (bandstoten B), Joop Middelbos (libre B), Martin Liefrink (libre A) en Sijtze van der Molen (bandstoten A).