Siep en Jellie Bijlsma spreken hun dank uit voor de waardering.
Siep en Jellie Bijlsma spreken hun dank uit voor de waardering. Foto: Actief Media

Siep en Jellie Bijlsma 'Garipers fan it jier' 2018

GARYP - De eigenaren van de Spar-winkel in Garyp, Siep en Jellie Bijlsma, zijn zaterdag gekozen tot 'Gariper fan it jier 2018'. De redactie van de dorpskrant 'De Rabbelskûte' heeft de keuze gemaakt op basis van het aantal nominaties door lezers en vooral ook om de motivatie daarvan.

Uit het 'juryrapport' van de redactie van De Rabbelskûte: "De lezers roemden de inzet voor de winkel, de klanten en het dorp. Ook de service die ze leveren is ongekend. Maar bovenal is het echtpaar Bijlsma genomineerd vanwege de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid bij het dorp en hun inzet op bestuurlijk en cultureel gebied.

'Meedenkers'

Bewoners noemen hen 'meedenkers' en een paar dat zorgt voor verbinding in het dorp. Die komt tot stand vanuit de Spar-winkel, maar ook via andere kanalen in het dorp. Dat kan zijn het sturen van een kaartje aan zieken, het nemen van zitting in diverse besturen en het samenwerken met vele verenigingen, de kerk en ondernemers. Ze houden het wel en wee in het dorp in de gaten en zijn daardoor de economische, sociale, maatschappelijke en culturele spil in het dorp.
Wat in veel dorpen niet meer lukt, lukt Siep en Jellie nog steeds wel. Namelijk met een enthousiast team medewerkers de dorpswinkel in stand houden. In hun winkel is echt alles te koop. Vindt een klant een product niet, dan zorgt Jellie ervoor dat het de volgende keer in het schap ligt. De winkel is ook de dagelijkse 'place to be' voor veel bewoners om even dorpsgenoten te ontmoeten en de sociale contacten op peil te houden.

Het echtpaar Bijlsma ontving zaterdagavond in een drukke zaal een trofee met inscriptie en een bos bloemen. De huldiging werd gehouden in het dorpshuis It Geahûs tijdens de nieuwjaarsreceptie, georganiseerd door de activiteitencommissie van It Geahûs samen met dorpskrant De Rabbelskûte. De redactie van de Rabbelskûte is verheugd dat ze de prijs 'Gariper fan it jier' aan het echtpaar Bijlsma mocht uitreiken. "Want zonder Siep en Jellie zou het dorp er waarschijnlijk veel minder florissant voor staan."