Aaliyah Girigori uit Leeuwarden speelt mee in 'Hallo Familie'.
Aaliyah Girigori uit Leeuwarden speelt mee in 'Hallo Familie'. Foto: Ingezonden

Aaliyah Girigori schittert in 'Hallo Familie'

LEEUWARDEN - Op zaterdag 16 februari speelt Maas theater en dans de familievoorstelling 'Hallo Familie' in Stadsschouwburg De Harmonie. Extra bijzonder, want naast zeven beroepskrachten speelt ook Aaliyah Girigori uit Leeuwarde samen met haar oma mee.

In de voorstelling 'Hallo Familie' is het druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kunt niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met knuffels die tot leven komen, ouders die op hun handen gaan lopen en een oom die verandert in een boom. Hierna ga je heel anders naar je familie kijken. Hoe blijft nog een verrassing…

'Hallo familie' is een warme voorstelling, een carnavaleske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Over de mensen die we niet gekozen hebben, maar die er gewoon zijn. Een cartooneske dans- en theatermix van de makers van 'Liefde'. Daarmee wonnen ze de Gouden Krekel 2017. Die voorstelling was ook genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. Nu kiest artistiek directeur Moniek Merkx voor het thema familie, een terugkerend thema in haar werk.

Folkers is oma, Aaliyah kleinkind

Naast zeven professionals spelen in elke stad een echte oma en een echt kleinkind mee. In Leeuwarden wordt de oma gespeeld door beroepsactrice Dorien Folkers en het kind door Aaliyah Girigori, die ook uit Leeuwarden komt. Zij maakt haar debuut op het podium van De Harmonie.
Maas theater en dans met 'Hallo Familie' is zaterdag 16 februari vanaf 19.30 uur te zien. Kaarten en meer informatie bij de theaterkassa of www.harmonie.nl.