Een van de werken die te zien zijn in De Kanselarij en in de
Stadsgalerie.
Een van de werken die te zien zijn in De Kanselarij en in de Stadsgalerie. Foto: Ingezonden

Expositie Ton, Aagje en Flore Aartsen

LEEUWARDEN - Op 23 januari opent een expositie met een bijzondere achtergrond. De Leeuwarder kunstenaar Ton Aartsen heeft, samen met zijn twee dochters, de afgelopen maanden gewerkt aan deze expositie. Achtergrond is de dodelijke ziekte waar Ton sinds bijna twee jaar aan lijdt: ALS.

In het proces van rouw en acceptatie zijn de dochters samen met hun vader aan de slag gegaan, om meer te weten te komen wat hun vader als kunstenaar beweegt en dicht bij hem te zijn in de laatste tijd van zijn leven. Doel van de dochters is ook om het werk van hun vader onder hun hoede te nemen en te beheren.

Ton heeft voor deze expositie een groot laatste werk gemaakt in de serie 'Circle of Life' Daarnaast is er ouder werk van hem te zien. Oudste dochter Flore is zich bezig gaan houden met de fotografie waaruit haar vader zich heeft ontwikkeld als kunstenaar. Jongste dochter Aagje is gaan schilderen in de geest van de techniek van haar vader en heeft verschillende werken in deze stijl gemaakt.

"Het laatste openbare optreden van Ton als kunstenaar"

De expositie, in samenwerking met Art Connection tot stand gebracht, kreeg de titel 'Levenscyclus'. Deze is twee locaties te zien: de Kanselarij aan de Turfmarkt en de Stadsgalerie onder het oude Stadhuis in Leeuwarden. Het zal het laatste openbare optreden van Ton als kunstenaar zijn. De expositie is op beide locaties alle werkdagen open van 9.00 tot 17.00 uur, tot 9 april dit jaar.