Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet komen naar
De Harmonie.
Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet komen naar De Harmonie. Foto: Keke Keukelaar

Toon Tellegen en Het Wisselend Toon-
kwintet staat met 'Ik wou' in De Harmonie

LEEUWARDEN - "Een oog- en oorstrelende voorstelling waarin beeldende kunst, literatuur en muziek samenvloeien." Zo wordt 'Ik wou' omschreven, op 25 januari te zien in De Harmonie.

Uitgeverij Lannoo bracht het prentenboek 'Ik Wou' in 2011 uit. Krachtige kinderportretten van de Belgische illustratrice Ingrid Godon samen met korte poëtische teksten van Toon Tellegen die haar portretten laten spreken. Stuk voor stuk mijmeringen en uitspraken vanuit het standpunt van de getekende figuur die de lezer raken, doen glimlachen en aanzetten tot nadenken.

Het prachtige boek was voor Corrie van Binsbergen een bron van muzikale inspiratie om een nieuwe voorstelling te maken voor Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet. Met hun succesvolle programma's rond zijn dierenverhalen heeft dit ensemble al een naam opgebouwd bij een groot aantal Nederlandse en Vlaamse theaters.

'Naar een andere wereld'

Met deze voorstelling slaan ze een nieuwe weg in. 'Ik wou' is een bijzonder geheel van beeldende kunst, literatuur en muziek, dat de theaterbezoeker meevoert naar een andere wereld.

Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4, 8911 BP Leeuwarden
Aanvang: vrijdag 25 januari, 19:30 uur.
Toegang: vanaf € 19,50.

Reserveren: www.harmonie.nl /
tel. 058 233 0 233.