Heet jij dit jaar de egel ook welkom in jouw tuin?
Heet jij dit jaar de egel ook welkom in jouw tuin? Foto: Ingezonden

Een groen voornemen voor 2019!

EASTERMAR – In Eastermar start IVN eind januari met de tuincursus Tuinreservaten. Deelnemers krijgen handreikingen voor het creëren van een natuurlijke en diervriendelijke tuin die mooi aansluit op het omliggende landschap. Wie het geleerde in praktijk brengt, helpt de dieren én zichzelf! Dat is pas een goed voornemen voor 2019!

Een natuurlijke tuin vergroot het leefgebied van allerlei dieren. Meer groen en meer leven dragen bij aan onze gezondheid en ontspanning. We genieten over het algemeen nóg meer van bloemen als we er zoemende bijtjes en prachtige vlinders op zien. Fluitende vogels en scharrelende egels geven ons een prettig gevoel. Groen dempt ook geluid, groen beschut tegen wind en zorgt voor verkoeling en rust. Groen doet dus goed! En dat het hele jaar door! Dus, doe ook goed en doe groen in 2019!

Doe goed en groen in 2019

De cursus Tuinreservaten is onderdeel van het project Tuinen Verbinden van bramenfestijn Brommels!, Stichting Wrâldfrucht en Nordwin College. In samenwerking met IVN bieden zij deze cursus aan voor slechts
€ 40. De cursus bestaat uit zes cursusavonden op de woensdag en drie excursies op zaterdagmiddag. Voorkennis van natuur en tuinieren is niet nodig. Aanmelden kan tot en met 19 januari. Er is plaats voor twaalf deelnemers: vol = vol! Kijk voor meer info en aanmelden op tuinenverbinden.nl.