Nieuwe Plusbus

BURUM - Zo'n tien keer per maand trekken de vrijwilligers van PlusBus De Lauwers e.o. erop uit om vereenzaamde ouderen een leuk dagje uit te bezorgen.

Het idee is ontstaan bij het Nationaal Ouderenfonds, waarvan er ook vele reisjes gemaakt worden. Waar de reis ook heen gaat, altijd komen de ouderen goedgehumeurd en vol grote verhalen terug. De klanten worden thuis opgehaald en weer voor de deur 'afgeleverd'. Een goed project dus, waar enthousiaste vrijwilligers een hele dagtaak aan hebben. Sinds de start in 2013 is het aantal klanten gestaag gegroeid tot ruim 300. De vrijwilligers rijden nu in de gemeente Noardeast-Fryslan, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en een deel van het Groningse Westerkwartier. De reisjes zijn divers en bestrijken het hele noorden en midden van ons land, waarnaast ook Duitsland een favoriete bestemming is. Ook midweekvakanties en driedaagse Kerstreizen worden gemaakt, waar bij zulke trips vele vriendschappen worden gesloten.

De huidige bus was nodig aan vervanging toe, dus om een nieuwe aan te schaffen is er behoorlijk veel gespaard. Dankzij de inspanningen van vele instanties, sponsoren en de eigen vrijwilligers zal er op 11 januari in Burum een nieuwe bus geïntroduceerd worden, een Mercedes Sprinter die voor meer comfort zal zorgen tijdens de reisjes.