Joke van Leeuwen bij SLAS in Drachten

DRACHTEN - Op woensdag 16 januari komt Joke van Leeuwen spreken over haar werk bij boekhandel Van der Velde in Drachten. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de SLAS en de Bibliotheek Drachten.

Joke van Leeuwen is auteur voor kinderen en volwassenen, dichter, illustrator en cabaretière. Voor meerdere kinderboeken ontving zij een zilveren griffel of een gouden penseel.

Haar roman: 'Feest van het begin' werd bekroond met de AKO literatuurprijs. Verleden jaar verscheen haar nieuwe roman: 'Hier'.

Een naamloos dorp, een grenswachter en zijn hond, genaamd Hond vormen de simpele bouwstenen voor een beklemmende roman over grenzen: waar om trekken mensen grenzen?

De thema's in dit, in ingetogen stijl geschreven, boek zijn: behoefte aan veiligheid en angst voor het onbekende. In de pers is het boek goed ontvangen en omschreven als: geraffineerde roman ontdaan van alle context.

Voor deze avond kunnen er kaarten gereserveerd worden bij: boekhandel van der Velde, Bibliotheek Drachten en via: www.slas.nl

Datum: 16 januari, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Plaats: Boekhandel Van der Velde, Raadhuisplein 5 in Drachten. Kaarten: 8 euro voor leden van de bibliotheek en donateurs van de SLAS, 12 euro voor niet-leden en niet-donateurs. Reserveren: boekhandel Van der Velde of www.slas.nl.