De drie heren van Vreemde Vogels, dit jaar te zien en te horen in Drachten en Dokkum.
De drie heren van Vreemde Vogels, dit jaar te zien en te horen in Drachten en Dokkum. Foto: Wim Lanser

Voorstelling 'Vreemde Vogels' komt in De Lawei

DRACHTEN - De cabaretgroep Enge Buren gaat met de voorstelling 'Vreemde Vogels' naar de Nederlandse theaters. Het is inmiddels het achtste seizoen dat de heren te zien zijn en ze komen ditmaal ook naar Drachten en Dokkum.

Enge Buren brengt muzikaal cabaret. De drie heren hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek en liedjes vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits en zeer sprekende zelf geschreven nummers. Hilarisch en ontroerend.
De drie goede zangstemmen brengen verschillende soorten muziekstijlen. Zo maken ze van elke voorstelling een uiterst gevarieerde en vermakelijke show en een feest der herkenning. Met een aanstekelijk enthousiasme en overduidelijk speelplezier bespelen Enge Buren, met een karrenvracht aan muziekinstrumenten, het publiek.

De voorstelling is een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz maar ook in het dagelijks leven. Het publiek zweeft via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. In vogelvlucht langs rare snoeshanen en exotische paradijsvogels op zoek naar de vreemde eend in de bijt. Een merkwaardige mix tussen muzikale buitenbeetjes en theatrale hoogstandjes, aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts.

Laat je meevoeren op deze bijzondere thermiek! Wees welkom in de wonderlijke wereld van 'Vreemde Vogels'. Een wervelende show voor jong en oud. Te zien in Friesland op zaterdag 19 januari in schouwburg De Lawei in Drachten, aanvang 20.00 uur Ga voor kaarten naar www.lawei.nl. Op 13 april is de voorstelling te zien in Sense, in Dokkum. (www.sensedokkum.nl)

Rechtenvrije scènefoto's (naamsvermelding Wim Lanser):