Jankobus Seunnenga speelt en zingt.
Jankobus Seunnenga speelt en zingt. Foto: Ingezonden

Jankobus Seunnenga speelt en zingt in Dokkum

DOKKUM - Zaterdagmiddag 5 januari vanaf 14.30 uur treedt Jankobus Seunnenga op bij de Nieuwsjaarsborrel bij Van der Zwaag Muziek & Geluid aan de Kleine Breedstraat 2 te Dokkum. Gratis entree.

Sinds dat deze poƫet en droogkloot in 2009 solo is gegaan, heeft hij een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd's gemaakt. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het 'Dreents Liedtiesfestival' won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad, en het A.D.H.D.-country- en folkduo Pigmeat.

Vestdijk op muziek

Op het ogenblik is Seunnenga druk bezig met het promoten van zijn nieuwe cd: de op muziek gezette dichtbundel 'Fabels met kleurkrijt' van Simon Vestdijk.
Zoals een krant schreef: "Seunnenga blijft zowel live als op cd onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim." Live zie je dat ook in de variatie van optredens. De ene keer staat hij met een 12-mans blaasorkest op Lowlands (Festa Orkesta) te spelen, het volgende optreden is solo in een huiskamer en dan opeens een tournee van elf optredens met Nick Lowe.