Nog vier maal 'Koatstertille'

KOOTSTERTILLE - De Friestalige nieuwjaarsrevue van Kootstertille, 'Wêrom, wannear, wêrhinne?' heeft een geslaagde première gehad en zal nog vier maal worden gespeeld: vrijdag 4 en zaterdag 5 januari en een week later: 11 en 12 januari.

De voorstellingen, met diverse sketches en vele liedjes, is deels geënt op de actualiteit van Achtkarspelen en de rest van de wereld, deels op tamelijk tijdloze onderwerpen. De voorstellingen beginnen steeds om acht uur 's avonds en zijn in MFA 'Tillehûs', Goudtsjeblomstrjitte 34 a in Kootstertille.

FK 'Preamlûke'

EARNEWALD - Zeilpraam Jolanda 45 heeft zaterdag 5 januari een jubileumfeest in Earnewâld, tegelijk met het Frysk kampioenskip Preamlûke. Daar kunnen mensen zich nog voor opgeven, graag zo spoedig mogelijk.

Het kampioenschap begint 's middags drie uur. Aanmelden kan bij Jildou Tjoelker, via jildoutjoelker@gmail.com of 06-39050358 Na de wedstrijd is de prijsuitreiking met feest en muziek tot in de late uurtjes. Iedereen is van harte welkom vanaf 15.00 uur en kom je 's avonds dan is de entree slechts vijf euro. Eten en feesten in de tent tot in de late uurtjes met muziek van DJHarmen, Het Rad van Fortuin, Spijkerslaan en de grote Jodelanda-contest.

Gratis naar
Museum Dr8888

DRACHTEN - Alle inwoners van de gemeente Smallingerland mogen in het jaar 2019 gratis naar Museum Dr8888. Dit om het succes van het Culturele Hoofdstadjaar 2018 te vieren.

Afgelopen jaar kwamen er ruim 24.000 bezoekers naar Museum Dr8888. Het buitenprogramma van het museum trok ook nog eens duizenden bezoekers. Bij elkaar is het aantal bezoekers van topjaar 2017 bijna geëvenaard. Om dat te vieren trakteert het museum samen met de gemeente Smallingerland alle bewoners van de Gemeente Smallingerland op vrijkaartjes. De gemeente betaalt 15.000 euro om de derving van inkomsten te compenseren. In theorie gaat het om 55.797 vrijkaartjes.

'Buiten de lijntjes'

DRACHTEN - Pedagoge Brenda Bekkema bespreekt woensdag 9 januari het thema 'Opvoeden buiten de lijntjes'. Dat doet ze voor en met ouders van kinderen van nul tot en met vier jaar, in het Papa Mama Café in Bibliotheek Drachten, van 10.00 tot 11.30 uur.

Omdat kinderen niet in hokjes te plaatsen zijn. Soms is het buiten de lijntjes interessanter. Ook in de opvoeding. Kijk voor meer informatie op www.cjgsmallingerland.nl.