De huidige bestuursleden, v.l.n.r.: Frans Haenen, Anthonie Feenstra, Simon Soet, Geesje Duursma en Menno Steenland.
De huidige bestuursleden, v.l.n.r.: Frans Haenen, Anthonie Feenstra, Simon Soet, Geesje Duursma en Menno Steenland. Foto:

Oranje Ferbynt zoekt nieuwe ideeën en bestuur

BURGUM - Het bestuur van Oranje Ferbynt is op zoek naar verfrissende ideeën en nieuwe bestuursleden. Het fonds realiseert ideeën die mensen aan de keukentafel bedachten en die dankzij het geld, de tijd en de kennis van Oranje Ferbynt worden uitgevoerd. De bestuursleden zijn daarbij de 'ferbyners'.

"Wij zijn een soort oliemannetjes en olievrouwtjes en verbinden mensen die elkaar in het gewone leven niet zo snel ontmoeten", zegt Geesje Duursma. Een voorbeeld is het project waarbij jongeren ouderen hielpen op de digitale snelweg. Ook de Memory Route, de virtuele audiotour, waarin bekende en minder bekende inwoners van Tytsjerksteradiel verhalen vertellen over bijzondere plekken in de gemeente, is zo'n project. Een van de succesvolste projecten is de Burgum Mobyl.

Oranje Ferbynt heeft sinds de oprichting in 2014 diverse spraakmakende projecten mogelijk gemaakt. Het gemeenschapsfonds heeft als doel het leefklimaat in en rondom Burgum te vergroten. Ook contacten tussen mensen bevorderen is een belangrijke doelstelling.

Het fonds is nu op zoek naar nieuwe ideeën én nieuwe, enthousiaste bestuursleden. Menno Steenland en Geesje Duursma zijn drukbezette mensen die het stokje willen overdragen. "Het is een leuk bestuur. Je ontmoet veel andere mensen. En mensen met dezelfde interesses worden met elkaar in contact gebracht."

www.oranjeferbynt.nl | 0511-461556 | info@oranjeferbynt.nl