Westernielanders winnen Kerstdrive

DOKKUM - De toernooiencommissie van de Dokkumer Bridge Club organiseerde op zaterdag 15 december voor de tiende keer een open Kerstdrive in het Bowling- en Zalencentrum Dokkum. Er hadden zich voor deze drive veertig paren aangemeld, die in drie lijnen waren ingedeeld.

Na de lunch werd opnieuw begonnen met het bridgen en na de zevende ronde kon rond 15.30 uur de uitslag bekend worden gemaakt. De paren, die zich als eerste en tweede klasseerden, ontvingen een envelop met inhoud, die onder applaus aan hen werd uitgereikt. Eveneens was er een aanmoedigingsprijs voor de laagst geklasseerden per lijn. In de A-lijn won het Westernielander paar Karen Janssen en Zwart met een gemiddelde dagscore van 59.82 procent. Op de tweede plaats in deze lijn eindigde het paar Bartele Bosma en Oane Brandsma met 58.04 procent. De derde plaats in de A-lijn was voor Dinie Kuipers en Frans Lausberg met 52.98 procent.

In de B-lijn ging de eerste prijs naar Baudien Scheltinga en Rienk Bikowski; zij behaalden een gemiddelde dagscore van 57.74 procent.. De tweede prijs in de B-lijn werd met een gering verschil behaald door Henk Jansen en Margreet Rijtma met 57.44 procent. Anne Dijkstra en Froukje Sikkema werden derde in de B-lijn met 56.55 procent. In de C-lijn kwamen met de hoogste gemiddelde dagscore van 65,00 procent Atty Pijpstra en Hendrik van Huizen als winnaars uit de bus; op de tweede plaats in deze lijn eindigden Tineke en Wytze Visser met 58.57 procent. De derde plaats in de C-lijn was voor Janke en Koos Maring met 52.14 procent.