Anne Osinga feliciteert Grietje Poelstra met haar gewonnen 
schilderij.
Anne Osinga feliciteert Grietje Poelstra met haar gewonnen schilderij. Foto: Ingezonden

Grietje Poelstra wint schilderij

DOKKUM - Toen Natuurmuseum Dokkum in 2015 haar pand in de Kleine Oosterstraat moest verlaten en naar de grote 1e verdieping boven Sanjes Zoo in Feanwâlden vertrok, is besloten de naam te wijzigen in Natuurmuseum Bruinenberg. De naamgever, de heer A. Bruinenberg, was een van de oprichters van het museum in 1951. Zijn nazaten zijn nog telkens sterk betrokken bij het Natuurmuseum.

Momenteel zijn er in het museum een drietal exposities te zien: de bijzondere éénlijn-schilderijen van mevrouw Pietsje van der Staay-Bruinenberg, de prachtige libellenfoto's van de heer Ap Bruinenberg en de kleine schilderijtjes met vogels van mevrouw Johanna Haarsma-Stelma.

Mevrouw van der Staay-Bruinenberg heeft een half jaar geleden een schilderij aan het museum geschonken, met het doel dat te verloten onder de bezoekers van het museum. Onlangs vond de trekking plaats en de gelukkige winnaar bleek Grietje Poelstra, 7 jaar, die het museum met haar familie bezocht. De voorzitter van Natuer en Gea, de vereniging die het museum beheert, Anne Osinga, heeft Grietje in bijzijn van enkele familieleden het schilderij overhandigd. Op het schilderij staan een lepelaar en een grote zilverreiger. Mevrouw Bruinenberg maakte het vanaf een foto van haar broer Ap, die beide vogels in Lauwersoog achter elkaar zag lopen.

De openingstijden van het Natuurmuseum (www.natuurmuseumbruinenberg.nl) zijn gelijk aan die van Sanjes Fertier (www.sanjesfertier.nl) en het is mogelijk een kaartje te kopen voor alleen een bezoek aan het museum en Sanjes Zoo, mits dat bij de kassa van Sanjes Fertier duidelijk aangegeven wordt.