Leif de Leeuw laat zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek.
Leif de Leeuw laat zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek. Foto: Thierry Loustauneau

Derde editie van het Blues Festival in De Harmonie

LEEUWARDEN - Het jaarlijkse Bluesfestival is inmiddels een succesvolle traditie in De Harmonie met zowel bekende als nieuwe artiesten. Op vrijdag 30 november is alweer de derde editie in Stadsschouwburg De Harmonie. De line-up bestaat onder anderen uit Leif de Leeuw Band, Livin'Blues Xperience, Electric Hollers, Erwin Java/Kat Riggins & Band, King's Rhythm Crew en Weima van der Werf XL Bluesproject.

Leif de Leeuw won eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werd in 2015 uitgeroepen tot 'Best Band 2015' door de European Blues Awards en ze waren te zien in programma's als De Wereld Draait Door. De band sleepte dan wel twee bluesprijzen binnen, maar zij laten zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek.

De heren van King's Rhythm Crew gaan na hun droomstart steeds vaker op pad. Met alle drie een verleden in de internationale 'blues/roots' scene hebben de heren voorlopig genoeg mooie muzikale projecten in het vooruitzicht. Zo ook op het Bluesfestival in De Harmonie staan deze heren achter gitarist Ruben Hoeke en zanger/gitarist Sean Webster (UK).

De Haagse bluesformatie Livin' Blues Xperience met frontman Niko Christiansen, is sinds de jaren zeventig al niet meer weg te denken van de Nederlands bluespodia. Deze legendarische bluesband speelde met vele blues- en popgoden, zoals Steve Lukather (Toto), Peter Green (Fleetwood Mac), Desmond Dekker, Rory Gallagher, Thijs van Leer, Adje van den Berg en vele anderen en had vele grote hits in Europa, zoals Wang Dang Doodle, LB Boogie en Black Liza. In Nederland kreeg de Livin'Blues Xperience de allereerste Dutch Blues Award uitgereikt.
Daarnaast kan je ook genieten van Weima van der Werf XL bluesproject, Electric Hollers en de Erwin Java/Kat Riggins & Band. Weima van der Werf XL bluesproject speelt bluespop gerelateerde nummers. Electric Hollers is een rauw dynamisch bluesrock power-trio uit het noorden van Nederland dat invloeden mengt van bands als Led Zeppelin, Ten Years After en Santana. En Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Hij komt samen met de uit Miami Florida afkomstige zangeres Kat Riggins. Dit jaar sluit het Bluesfestival af met een after-party in Scooters met De 10.000 Volt Blues Band! Het Bluesfestival is vrijdag 30 november vanaf 20.00 uur in Stadsschouwburg De Harmonie. Kijk voor kaarten op www.harmonie.nl.