KREK Fryslân is een leerzaam kennisspel met verrassende  en grappige vragen over Fryslân.
KREK Fryslân is een leerzaam kennisspel met verrassende en grappige vragen over Fryslân. Foto: Ingezonden

Nieuw gezelschapsspel over Fryslân

LEEUWARDEN - Welke kleur heeft Oranjekoek? Wie werd in 754 bij Dokkum vermoord? Wat staat er te gebeuren als er klinkt 'It giet on'? Wie het antwoord weet op deze en 396 andere vragen maakt grote kans als winnaar uit de bus te komen bij het spel KREK Fryslân.

KREK Fryslân is een nieuw kennisspel met vierhonderd verrassende, informatieve en grappige vragen over Fryslân en de Friezen.

Het spel bestaat uit tachtig kaarten met elk vijf vragen, ingedeeld in vijf rubrieken. Op de achterzijde van de kaart staat een gedeelte van een fraaie prent over Fryslân. Er zijn zes verschillende achterkanten.

Winnaar is degene die ze als eerste alle zes verzamelt, en de prent compleet heeft. Elk goed antwoord brengt je dichter bij de overwinning. Eise Eisinga staat je bij. Maar pas op voor Grutte Pier en Mata Hari!

KREK is een spel voor vier tot acht spelers, vanaf circa 12 jaar. Bij het spel zit ook een antwoordenboekje, met toelichtingen en aanvullende wetenswaardigheden. Zo is Krek niet alleen leuk voor echte Fryslân-kenners, maar ook voor wie dat wil worden. KREK Fryslân is te koop bij boekwinkels, speelgoedwinkels en cadeaushops in heel Fryslân en kost € 17,50.

Krek! Fryslân. | 80 kaarten met 400 vragen | met dobbelsteen en boekje met spelregels en antwoorden | uitgeverij Nobelman | ISBN 9789491737367 | € 17,50.

Met de feestdagen voor de deur: Krek Fryslân, nieuw gezelschapsspel over Fryslân en de Friezen.