Leer programmeren bij de CoderDojo

DOKKUM - Vleermuizen laten vliegen of een robot laten dansen? Dat leer je tijdens de CoderDojo met Scratch! Scratch is een programmeertaal waarmee je interactieve verhalen, animaties, spelletjes, muziek en kunst kunt maken.

Tijdens de CoderDojo ga je zelf aan de slag met allerlei opdrachten. Je begint op jouw niveau en kunt het steeds een beetje uitdagender maken. Voor iedereen van 7 tot 17 jaar. Tip: neem je eigen laptop mee, dan kun je thuis verder programmeren. De CoderDojo is elke tweede vrijdag van de maand vanaf 15.30 uur in Bibliotheek Dokkum. De CoderDojo van november is op vrijdag 9 november. Wil je meedoen met de CoderDojo? Meld je dan aan via de e-mail, info@bnfrl.nl of telefoon 088- 1656123 of even bij de balie in de bibliotheek.

Concert Khareba

WIERUM - Op 10 november begint 20.15 uur een concert van khareba in Museumkerk 'Eben-Haëzer' in Wierum.

Khareba & Gogia bestaat uit de vier professionele zangers Levan Goliadze (bas-bariton), Koba Giguashvili (bas), Giorgi Gogitadze (tenor en multi-instrumentalist), Soso Zurabauli (tenor) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili. De leden van Khareba da Gogia hebben een indrukwekkende staat van dienst in bijvoorbeeld het Georgisch staatsensemble Erisioni, Georgisch Radio-en Televisie-Octet, Shvidkatsa, Tbilisi ensemble en meerdere orkesten.

De meerstemmige zang wordt door tenor Giorgi Gogitadze aangevuld met een aantal specifiek Georgische instrumenten zoals panduri, bas-panduri, tsjonguri (soort luiten), salamuri (fluit) en doli (trommel). Daarnaast laat Gogi Simonishvili met zijn accordeon zowel opzwepende dansmuziek als ook de melodische, lyrische kant van het instrument horen. De veelzijdige muziek van het ensemble Khareba & Gogia varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië. Lyrische zang afgewisseld met opzwepende klanken vol dynamiek en verrassende samenklanken maken een concert van Khareba & Gogia tot een onvergetelijke muzikale ervaring. Het verdient aanbeveling kaarten ad € 15,00 vooraf te reserveren via e-mail:bylsma10@gmail.nl , tel 0517-393589 of e-mail:waedrinner1954@gmail.com

De opbrengst van deze avond komt geheel te goede aan goede doelen in Georgië.

Be Quick Dokkum stelt teleur in Haren

HAREN - Na een prima competitiestart moest Be Quick zaterdag voor de tweede keer op rij genoegen nemen met een 3-0 nederlaag.

In de eerste helft was Gorecht in alle opzichten de bovenliggende partij. Be Quick voetbalde erg matig en de echte drive om te winnen ontbrak. Al na ruim tien minuten scoorde aanvoerder Thijs Hekman de openingstreffer. Be Quick liep achter de feiten aan en creëerde veel te weinig. Een vrije trap van Janco Wiersma was gevaarlijk, maar de hard ingeschoten bal verdween naast het doel. Vlak voor rust stelde Gorecht orde op zaken. Eerst strafte Jos Beek een verdedigingsfout af en direct daarna scoorde Erik Setz 3-0.
Be Quick speelt zaterdag een bekerwedstrijd tegen zondag derdeklasser Akkrum. De wedstrijd op het Tolhuispark begint om 17.00 uur.