Het afscheid van Dongeradeel werd gevierd met dans, muziek en acts.
Het afscheid van Dongeradeel werd gevierd met dans, muziek en acts. Foto: Bote Sape Schoorstra.

Sfeervol eindfeest gemeente Dongeradeel

DOKKUM – In een sfeervol verlichte Bonifatiuskapel in Dokkum werd zaterdagavond het eindfeest gevierd van een dag die in het teken stond van 34 jaar Dongeradeel.

Veel dorpen in de gemeente hadden zaterdagmiddag een feestelijk programma voor bezoekers voorbereid, om met elkaar stil te staan bij het afscheid van de gemeente. Vrijwilligers zorgden voor een gastvrije ontvangst. Verhalen, beelden en beleving van 34 jaar Dongeradeel stonden centraal. 's Avonds trok het publiek van dorp naar stad. In de Bonifatiuskapel zorgde Stichting Stadsfeesten voor een sfeervol onthaal. Scholieren en artiesten trakteerden het publiek op een spektakel met dans, muziek en acts. Tijdens de slotvoorstelling kon iedereen in de kapel genieten van een korte muziek- en theatervoorstelling onder leiding van Sjoek Nutma. Zo´n 500 bezoekers kwamen op het feest af.

Na de korte voorstelling kreeg Anke Bijlsma samen met de 11-jarige Leave het woord. Samen namen ze het publiek mee door 34 jaar Dongeradeel, waarin tragedie, tradities en toekomst naar voren kwamen.

Voordat de afsluiting van het feestelijke programma met muziek werd ingezet, waren er bloemen voor Marga Waanders, de burgemeester die Dongeradeel de laatste periode onder haar hoede had en voor waarnemend burgemeester Magda Berndsen. De bloemen werden uitgereikt door kinderburgemeester Aukje Miedema.
De avond werd besloten met een klein feestje in de sfeervol ingerichte kapeltuin.