Opening fiets- en voetgangersbrug

DOKKUM - Op donderdag 1 november wordt de beweegbare fiets- en voetgangersbrug over het Dokkumer Grutdjip, ter hoogte van de Dongeradyk, officieel geopend door wethouder Pytsje de Graaf en Harm Beerda, algemeen directeur van aannemer Koninklijke Oosterhof Holman.

De komst van de Sintrale As vroeg om extra aandacht voor de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers aan de oostzijde van Dokkum. De brug is tevens een plus voor het fietsnetwerk van Dokkum. Er zijn toespraken van wethouder Pytsje de Graaf en Harm Beerda van Oosterhof Holman.

Frysk Dictee

DOKKUM - Maandagavond 5 november worden de deelnemers aan het Frysk Diktee getest op hun kennis van het Fries.

Het eerste deel van de avond wordt het dictee voorgelezen. Dit wordt gedaan door Maaike van Dijk, docent bij de Afûk. Zij heeft een eigen dictee gemaakt, met een leuke verhaallijn, wat niet te moeilijk, maar ook niet te gemakkelijk is. Vervolgens zullen de deelnemers elkaars dictee nakijken en moet na de pauze blijken wie de minste fouten heeft gemaakt en zich kenner van de Friese taal mag noemen. De avond begint om 19.30 en is tot en met 21.30 uur in de bibliotheek. Kosten zijn €5,-. . Opgeven kan via ontdekdebieb.nl.

Ma van Hugo Borst

DOKKUM - Ma is een tragikomisch stuk gebaseerd op het boek van Hugo Borst. De voorstelling met Loek Peters is zaterdag 10 november om 20.15 uur te zien in theater Sense in Dokkum. Inleiding vanaf 19.15 uur.

'De horizon van Friesland'

RINSUMAGEAST - De afgelopen maanden zijn veel dorpsgenoten van Rinsumageest/ Sibrandahûs en omstreken met veel passie bezig geweest met het schilderen van een horizon van het mooie Friese land. Deze horizon is heel divers, en biedt veel inspiratie voor kunstenaars.

De amateurkunstenaars willen hiermee hun bijdrage leveren aan Culturele Hoofdstad, en exposeren hun schilderijen in dorpshuis ´De Beijer' tot 15 december 2018. De expositie is op woensdagmiddagen en zaterdagen van 13.30 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Dorpscanon.nl zoekt meer dorpen

DOKKUM - Voor de website www.dorpscanon.nl wordt gezocht naar meer Friese dorpen die informatie willen delen over hun historie. Vermoedelijk is er voor dorpen in Noordoost Fryslân die willen meedoen op woensdag 14 november een bijeenkomst in Hotel Van der Meer in Dokkum.

In november worden vier informatieavonden gehouden. Definitieve locaties en tijden zijn te vinden op de website www.dorpscanon.nl. Onlangs is de koppeling gerealiseerd van de dorpscanons met ToeristenkaartFriesland. (www.friesland.toeristenkaart.nl). Deze digitale toeristenkaart bevat een schat aan informatie van Friesland. Vanuit meerdere publieke platforms wordt deze kaart gevuld met foto's en cultuurhistorische informatie.