Hubertusmis in kerk in Dokkum

DOKKUM - De Hubertusmis in de H. Martinus en H.H.Bonifatius en Gezellen kerk, Koningstraat 25, wordt op zondag 4 november om 14.00 uur in Dokkum opgevoerd.

Op initiatief van de Jachtsocieteit 'Fryske Oarder fan Hubertus' wordt samen met pastoor Paul Verheijen van de Katholieke Parochie Pax Christi in Dokkum de Hubertusmis in deze kerk gehouden. Aan de viering wordt medewerking verleend door Jachthoorngroep Après Chasse, de Drentse Jachthoornblazers en jagerskoor Prins Hendrik. Aangelijnde (jacht)honden zijn van harte welkom met het advies ze vooraf goed uit te laten. De kerk is rolstoel toegankelijk via de zij-ingang.

Na de viering zal, omlijst met Jachthoornmuziek, op de binnenplaats de zegening van de jachthonden door pastoor Verheijen plaatsvinden. Hierna kunt u in Hotel Café Restaurant 'De Posthoorn', Diepswal 21 te Dokkum gezellig nazitten, waarbij de jagende restauranthouder wildhapjes serveert van zelf bemachtigd wild. De Jachthoorngroepen zullen ook hier met jachthoornmuziek de Hubertusstemming trachten vast te houden.

Tijdens de viering zijn er twee collectes, onder de mis ten behoeve van het caravanproject voor vakantie van gezinnen die onder de armoedegrens moeten leven en na afloop een vrije gave in de jachthoed ten behoeve van de organisatie van de mis zelf.

In verband met koopzondag wordt geadviseerd buiten het zogenaamd Bolwerk (centrum) van Dokkum te parkeren. Parkeren op onderstaande plaatsen is gratis. Randparkeerplaats: De Helling, De Helling. Randparkeerplaats: Lutjebleek, Lyceumweg. Randparkeerplaats: Harddraverspark, Harddraversdijk . Randparkeerplaats: t Panwurk, Hantumerweg 14 Voor verdere informatie: J. Koning, Fryske Oarder fan Hubertus, telefoon 0683033760.

Najaarsconcert

BLIJE - Op zondag 4 november geeft het Willibrorduskoor onder leiding van Janny Reitsma om 16.00 uur een najaarsconcert in de Nicolaaskerk in Blije.

Afwisselend zal de bekende organist en allround musicus Eeuwe Zijlstra het van Dam orgel bespelen. Uitgevoerd zullen worden werken van onder andere J.S. Bach, F. Schubert, G.F. Händel en C. Gounod. Het concert is vrij toegankelijk en u wordt ontvangen met koffie of thee. Vanaf 15.30 uur zijn bezoekers harte welkom. Bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten.

Klucht yn Ferwert

FERWERT - Toanielferiening Pro Rege út Holwert is der wer klear foar om it kommende winterskoft har publyk in jûn hearlik laitsje te litten. Dizze winter spylje sy de klucht 'In frou fan fiif miljoen', en ha mei dit stik de Fryske première.

It is skrean troch Pol Anrys en oerset troch Gurbe Dijkstra. Freed 2 novimber '18 sille sy de earste foarstelling jaan yn Grandcafé Ut en thús yn Ferwert om 20.00 oere.
Kaarten yn 'e foarferkeap binne €10,- en kin reservearre wurde by Johanna van der Meij (06-10417860), kaarten oan 'e seal €12,- Foar mear Informaasje sjoch op de Facebookpagina, as skilje mei Johanna van der Meij, 06-10417860.