Joy for People zal samen met CMV Fanfare Oranje Dokkum een concert geven.
Joy for People zal samen met CMV Fanfare Oranje Dokkum een concert geven. Foto: Klaas Norg

Concert 'Autumn Sounds' in Dokkum

DOKKUM - Onder de noemer 'Autumn Sounds' zullen CMV Fanfare Oranje Dokkum en Joy for People Gospel Choir uit Dokkum hun krachten bundelen. Tijdens een uniek dubbelconcert op zondag 28 oktober kan men getuige zijn van afzonderlijke en gezamenlijke optredens van deze twee Dokkumer verenigingen. Het concert vindt plaats in De Doelstien aan de Woudweg in Dokkum en begint om 19.30 uur.

CMV Fanfare Oranje werd opgericht in 1896 en heeft dus al twee wereldoorlogen doorstaan. Door de jaren heen is er, zoals wel vaker gebeurde bij muziekverenigingen, enkele malen geswitcht van fanfarebezetting naar harmonie en weer terug. Totdat er een moment kwam dat een definitieve keus gemakkelijk werd: de klarinetten waren zo oud en 'krakkemikkig' geworden, dat er niet meer op gespeeld kon worden en op 19 oktober 1950 werd definitief besloten om als fanfare verder te gaan. Succes bleef niet lang uit, want een jaar later werd Oranje eerste op het bondsconcours van Rinsumageest.

Met een kleine twintig zangers, begeleid door een uitgebreide band (piano, bas, drums en een blazerssectie), kan Joy for People Gospel Choir grote diversiteit in het repertoire brengen: van ingetogen ballads tot uitbundige gospelrock, van a capella tot stevig begeleide gospel met groovy ritmes. Deskundige licht- en geluidstechnici zorgen voor de 'finishing touch'. In 2017 bestond de groep al 45 jaar. In die jaren is Joy for People Gospel Choir uitgegroeid tot een hecht en ambitieus koor met een goede reputatie in zowel binnen- als buitenland.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, vooraf via de leden of via www.joyforpeople.nl.