Paddenstoelenexcursie Lauwersmeer

LAUWERSOOG - Om meer te weten over de geheimen van paddenstoelen organiseert IVN Noordoost-Friesland een excursie op 6 oktober bij het Lauwersmeer.

Overal kunnen paddenstoelen verschijnen: in het bos, in het veld, in de tuin of in huis: op de vreemdste plaatsen. Soms gewoon tegen een vochtige muur aan. Met paddenstoelen kan het allemaal. En dan de namen van de paddenstoelen: heksenboleet, dodemansvingers, duivelseieren, zwarte trilzwam, judasoor. Dat zijn vreemde, geheimzinnige namen. Je zou bang worden van paddenstoelen, maar dat hoeft niet. Verreweg de meeste soorten zijn eetbaar en lekker. Denk aan champignons en eekhoorntjesbrood. De start van de excursie is vanaf het parkeerterrein Bosschuur van Staatsbosbeheer, De Rug 1, Lauwersoog.
De excursie naar het Lauwersmeer begint 14.00 uur. Dan staat er een deskundige IVN-gids klaar voor een verrassende rondleiding. Voor meer informatie over de excursie telefoonnummer 0519 - 571 733.

Buurt-Bakje

TERNAARD - Vanuit de PG Ternaard is er een mogelijkheid om elkaar als dorpsgenoten te ontmoeten bij het 'Buurt-Bakje'. De bedoeling is onderlinge ontmoeting, elke tweede en laatste donderdag van de maand bij Maaike Brander in de 'winkel', Aldbuorren 19 in Ternaard. Iedereen is welkom. De koffie staat klaar tussen half tien en elf uur. Vind je het leuk om af en toe gastvrouw/heer te zijn? Inlichtingen en aanmelden bij Marianne Folbert, tel. 0519-571819.