In het filmpje achter de foto krijgt u een toelichting op de expositie die tot en met 14 oktober is te zien in de voormalige gymzaal Groen van Prinsterer in Dokkum.
In het filmpje achter de foto krijgt u een toelichting op de expositie die tot en met 14 oktober is te zien in de voormalige gymzaal Groen van Prinsterer in Dokkum. Foto: Actief Media

Wite Kninen - expositie in oude gymzaal

DOKKUM - Vanaf zondag 30 september is er een bijzondere, zeer tijdelijke, expositie te zien in de voormalige gymzaal Groen van Prinsterer in Dokkum, bedacht en uitgevoerd door het collectief 'Wite Kninen'.

Dit is een collectief van (amateur)kunstenaars en liefhebbers die in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 een kunstexpositie heeft opgebouwd. Dit met als redenatie dat Dokkum en Dongeradeel niet mogen ontbreken in het rijtje van kunstuitingen in dit bijzondere jaar 2018. De expositie is gebaseerd op de karakteristieken van de noordoost-Friese gemeenschap en het landschap. De kunstobjecten zijn hoofdzakelijk gemaakt van gebruikte voorwerpen en afvalmaterialen.

Voor zoveel mogelijk verscheidenheid heeft dit collectief 'Wite Kninen' de samenwerking opgezocht met culturele, maatschappelijke en onderwijsinstellingen. Deze verbinding heeft geresulteerd in een grote expositie, die van 30 september tot en met 14 oktober te bewonderen is tijdens een grote kunsthappening in het oude gymlokaal achter de Groen van Prinsterer (Van Kleffensstraat 5 in Dokkum).

Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel verricht zaterdag 29 september om half vijf de opening. Meer informatie: www.in-dokkum.nl/witekninen